Brf Gulddragaren vill erbjuda en trygg och säker bomiljö för sina medlemmar och hyresgäster. Ibland uppstår dock irritationer och konflikter mellan boende eller besökare. Störningsjouren tillgodoser en ökad efterfrågan på trygghet i boendemiljöer genom att förstärka skyddet för de boende.

Vanligtvis beror konflikter på att någon boende för oväsen eller spelar musik på för hög volym. Som fastighetsägare kan det ibland vara svårt att få rätsida på problemet eftersom bevis oftast saknas. Då ord står mot ord är det svårt att göra någonting åt situationen.

Securitas Trygghetsjour konstaterar, dokumenterar och kontaktar den störande för att be denne att dämpa sig. Vid konstaterad störning står den störande medlemmen/ hyresgästen för utryckningskostnaden (1800kr+fakureringsavgiften). Tre dokumenterade anmälningar på en och samma medlem/ hyresgäst kan det leda till tvångsförsäljning/ vräkning.

Anmälaren ska uppge sitt namn och lägenhetsnummer till Securitas Contact Center så att styrelsen vid behov kan fråga om kompletterande information. Anmälaren hålls däremot anonym gentemot den störande. Detta för att ytterligare öka tryggheten i fastigheten.


Om störningen upphör innan Securitas är på plats, var vänlig och återkalla väktaren.

 

Vid missbruk av störningsjouren så förbehåller föreningen sig rätt att debitera kostnad för utryckningen


Jourverksamheten gäller mellan 20:00-07:00.


010-470 55 10